2016. április 18., hétfő 11:31

A VASASÉRT Egyesület közleménye (1. rész)
    Budapest, 2016. április 18., hétfő (OS) - A Piszkos 12 véget ért, de jó szerencsével tovább építjük a közösséget Pécs-Keleten. A Vasasért Egyesület "Egy a piszkos 12-ből: Jó szerencsével építjük a közösséget!" c. Norvég Civil Alap – NCTA-2014-10761-C sz. – projekt záró rendezvénye lesz, a projekt a hó végével zárul. Ez a nagyszabású és eddig a területen egyedülálló, hiánypótló közösségfejlesztés ugyan hivatalosan befejeződik április végén, de a munka megy tovább, a fenntartás keretében.

    A projekt 2015. MÁRCIUS 1. ÉS 2016. ÁPRILIS 30. között valósult meg Pécs peremkerületeiben, Somogy-Vasas-Hird településeken. Ebben az időszakban 8 FÉLE TANÁCSADÁST ÉS MŰHELYT TARTOTTAK, 3 GYERMEK ÉS IFJÚSÁGI KLUBOT, 9 KAPCSOLÓDÓ TEVÉKENYSÉGET ÉS 13 RENDEZVÉNYT VALÓSÍTOTTAK MEG TÖBB, MINT 2500 FŐ RÉSZVÉTELÉVEL. A programban 20 MEGVALÓSÍTÓ MUNKATÁRS ÉS 23 ÖNKÉNTES vett részt.
A gyerekek kézműveskedtek, barangoltak, élményszerző kirándulásokon vettek részt; a fiatalok darts klubot alakítottak ki, de volt számos CSALÁDI PROGRAM is az ügyességi és futóversenyeken át a sportbemutatókig.
Nagy hangsúlyt fektettek a lakossági BŰNMEGELŐZÉSRE, a polgárőr alapképzésre, és TANÁCSADÁSokat is nyújtottak széles körben és témában: civil, üzleti, ifjúsági, pályázati, jogi, egészségügyi és egyéb területről.
A KERTI PRAKTIKÁK és tapasztalatcsere mellett nem csak SZÁMÍTÓGÉPES ISMERETEKre tehettek szert, de számos családi és mozgásos programot is kínáltak.
Helyi mesterek mutatkoztak be, több alkalommal tették közszemlére portékájukat.

     Kiadó: VASASÉRT Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.