2016. április 25., hétfő 09:56

A Hármashalom Alapítvány közleménye
    Budapest, 2016. április 25., hétfő (OS) - Missziós munkának nevezte a kárpátaljai magyar pedagógusok munkáját dr. Simon Attila István, a Hármashalom Alapítvány tiszteletbeli elnöke Beregszászon a II. Rákóczi Ferenc főiskolán. 2016. április 23-án Beregszászon kerültek átadásra azon ösztöndíjak, amelyre a Zrínyi Ilona Ösztöndíjprogram keretében a Kárpátalján magyarul tanító pedagógusok pályázhattak.

    Simon Attila úgy fogalmazott, a magyar nemzet egy, a múltból a jövőbe tartó lánc, melynek minden generációja egy-egy láncszem. Bármelyik láncszem meggyengül, vagy elszakad, az helyrehozhatatlan következményekkel járhat a magyarság egészére nézve. A Hármashalom Alapítványon keresztül megmutatkozott az anyaországi civilek, a magánemberek felelősségtudata nemzetünk jövőjével szemben, így ebben a tanévben már másodszor kerülhetett átadásra 350 kárpátaljai pedagógusnak 20 ezer forint ösztöndíj. Ehhez kellett még a Bethlen Gábor Alapkezelő támogatása is, amely nagy lendületet adott az immár tizenegyedik tanévben sikerrel folytatott ösztöndíjprogramnak.
Külön köszönetet mondott a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal munkatársainak és kormánymegbízottjának Kozma Péternek, akik kevesebb, mint egy hét alatt 410 ezer forintot ajánlottak fel az ösztöndíjprogram javára.

     Kiadó: Hármashalom Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.