2016. április 29., péntek 13:27

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2016. április 29., péntek (OS) - A KLIK átalakítása: még nagyobb vízfef

    Orbánék úgy látszik olyanok, mint a Bourbonok: semmit sem tanulnak és semmit sem felejtenek.

Miután több tízezren tiltakoztak több alkalommal az oktatás helyzete, bürokratikus központosítás ellen, a kormány megtalálta a megoldást: még több centralizációt akar, v és végleg ki akarja szorítani az önkormányzatokat az iskolák működtetéséből.

Bár a mostani rendszerben az önkormányzatok jogköreinek nagy részét elvették, de így is nagy szerepük van intézmények életének segítésében, és komoly anyagi terheket vállalnak az épületek fenntartásával. Ha  a kormány most ezeket is elveszi, az nem decentralizáció, hanem az államosítás folytatása.

A következmények is hasonlóak katasztrófálisak lesznek, mint eddig, folytatódik a szervezetlenség, a pénzhiány, az egekig érő bürokrácia.

A Demokratikus Koalíció továbbra is támogatja a tiltakozó pedagógusokat és a szakszervezeteket. Azt követeljük, hogy szüntessék meg a KLIK-et, és a szakmai szervezetek, érdekvédők és szakszervezetek bevonásával kezdődjenek érdemi tárgyalások a közoktatás jövőjéről.

Niedermüller Péter a DK alelnöke, EP képviselő

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.