2016. április 29., péntek 16:42

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2016. április 29., péntek (OS) - DK: Szeméttelep lett a hulladékkezelő központból

    Az Észak-Balatoni Térség Regionális Települési Szilárdhulladék Kezelési Önkormányzati Társulás 2009-ben olyan beruházást ígért, amelynek célja az volt, hogy az észak-balatoni térségben 158 település több mint 300 ezer lakosa számára a kor elvárásainak, az EU-direktíváknak, a hazai jogszabályoknak, valamint a környezet- és természetvédelmi követelményeknek a megfelelő hulladékkezelő rendszer épüljön ki.
Április 22-én - a Föld napján – a DK veszprémi képviselői látogatták meg a telepet.  Amit láttak, azt lehetetlen a kor elvárásainak megfelelő szintűnek tekinteni. A lerakón nem hulladékkezelés, hanem rablógazdálkodás folyik, a rendszer túlterhelt, az eredeti célok nem teljesülnek. A képviselők ottjártakor a válogatás szünetelt. Ugyan nem szállíthatnák ki a beérkező szemetet a teherautók közvetlenül a lerakóba, a képviselők mégis ezt tapasztalták. A hulladékkezelőnél készültek olyan képek, amelyek bizonyítják: válogatás nélkül rakják le a szemetet. Egyes alkalmazottak állítása alapján ráadásul veszélyes hulladékot is elhelyeztek a területen, holott ez tilos.
A Demokratikus Koalíció szerint az illetékesek hiába tesznek úgy, mintha minden rendben lenne. A DK figyelmezet: ha kiderül, hogy a hulladékkezelőnél súlyos szabálytalanságok vannak, az 158 településnek okozhat komoly környezeti kárt, és veszélyeztetheti az uniós forrás felhasználásának jogszerűségét.

Katanics Sándor
veszprémi önkormányzati képviselő
     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.