2016. április 30., szombat 14:04

A Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete közleménye
    Budapest, 2016. április 30., szombat (OS) - Az MKKSZ által képviselt munkavállalók körében az elmúlt nyolc évben egyáltalán nem történt fizetésemelés, sokak fizetése nominálisan csökkent. Közben "állami normává" vált a törvényes munkaidő semmibevétele, és a munkavállalók számára hátrányosan megváltoztak a munka világát szabályozó törvények is.

        Sztrájkra készül a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete
     30%-os bérkövetelésről döntött az MKKSZ kongresszusa
     A Kormány július 1-től átlagosan 30%-kal növelni tervezi a járási hivatalok munkatársainak bérét. Az MKKSZ támogatja ezt a béremelést, amennyiben az a dolgozói létszám csökkentése nélkül valósul meg. Ugyanakkor a Szakszervezet felhívja a figyelmet arra: ezt a megoldást csak azért választotta a Kormány, hogy ne kelljen a teljes magyar közigazgatás személyi állományának bérrendezését idén megvalósítania.
     Az MKKSZ szombati Kongresszusa "A Közszolgálati tisztviselők jogállásáról szóló törvény illetményrendszerének keretei között – a 2016. október 1-ei illetmények alapján - ezen időponttól átlagosan bruttó 30 %-os illetménynövekedést követel az önkormányzati köztisztviselők számára." Egyben kijelenti: a sztrájk végső eszköz. A sztrájktörvény indokolatlanul korlátozó, de nem tudja megakadályozni a munkabeszüntetést!
     A teljes közlemény szövege itt érhető el: http://www.mkksz.org.hu/index.php/2-uncategorised/531-sztrajkra-keszul-a-magyar-koztisztviselok-kozalkalmazottak-es-kozszolgalati-dolgozok-szakszervezete

     Kiadó: Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.