2016. május 3., kedd 20:51

A rák ellen az emberért a holnapért! Társadalmi Alapítvány közleménye
    Budapest, 2016. május 3., kedd (OS) - A Magyar Rákellenes Charta és több rákellenes civilszervezet támogatásával országos színházi egészségfejlesztési kezdeményezés indult útjára.A program üzenete új csatornán, a színházon keresztül jut el, ahova a néző nyitott szívvel, kíváncsian, új információk, ingerek befogadására alkalmas lelkiállapotban jut el. Ahol felkészül a szokatlan dolgok látására, hallására, megtapasztalására, ahol érzelmek születnek, aha-élménye lehet, majd ennek a nyitottságnak eredményeképpen működésbe lép a tudatalatti, ami által könnyebben eljut hozzá az egészségmegőrző és rákprevenciós üzenet.

    A program egyaránt szól férfiakhoz és nőkhöz, az összes ráktípus elleni küzdelmet képviseli - aminek jelképe a levendula színű szalag -, és október első vasárnapján a csatlakozott színházakban tartott figyelemfelhíváson túl egész évben, folyamatosan jelen lesz egy portállal, ami praktikus segítséget nyújt a XXI. század digitális csatornáin, az azokon használható eszközök igénybevételével.
A portál a programban résztvevő színházak kisfilmjeit, fotógalériáját tartalmazza az októberi figyelemfelhívásról, interjúkat, riportokat, tudósításokat közöl színdarabokról, színészekről, rendezőkről- a színház világából. Ezen kívül az orvos szakmai vezetők által hitelesített, részletes, egzakt információkat tartalmaz a daganatos betegségek testi, lelki és szellemi prevenciójáról, gyógyításáról és rehabilitációjáról.
Hiánypótlásként a daganatos betegek számára kínált termékek-szolgáltatások káoszában is rendet tesznek.
     Kiadó: A rák ellen az emberért a holnapért! Társadalmi Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.