2016. május 4., szerda 11:31

A Felelős Társadalom Párt közleménye
    Budapest, 2016. május 4., szerda (OS) - A Felelős Társadalom Párt (FTP) megkezdte aktív működését. www.felelos.hu

    A 2012-ben megalakult, mérsékelt, közép-jobboldali párt elnöksége és tagjai úgy látják, a civil szférában elérték együttműködő erőfeszítéseik határait, ezért a párt elnökének kezdeményezésére úgy döntöttek, hogy politikai eszközök segítségével folytatják tevékenységüket.

Azok a döntéshozók, akik az elmúlt évtizedekben többségi pozícióban részt vettek a kormányzati munkában, felelősek az ország helyzetéért. Nem voltak képesek megoldani a fokozódó problémákat, így alkalmatlanok a közfeladatok további ellátására. A tünetkezelési próbálkozások, a ragtapasz-megoldások nem működtek.

Stabilitásra van szükség, mely gyakorlati, kivitelezhető, hatékony és fenntartható megoldásokon alapul. Szükség van egy konstruktív alternatívára mindazoknak, akik még hiszik, hogy Magyarország és a társadalom nem a politikusoké!

Az FTP célja, hogy kiegyensúlyozott és önkorrektív környezetet teremtsen a gazdaságnak, a politikának és a társadalomnak. Célja, hogy megszüntesse a túlzott központosítást, visszaszorítsa a korrupciót, visszaállítsa a sajtó szabadságát, valamint a politikai fékek és ellensúlyok megdönthetetlen rendszerét.

Ezekhez kritérium az átláthatóság a közszférában és a közügyeket érintő privát szférában egyaránt.

A konzervativizmus és a szabadságvágy egymást nem kizáró, hanem erősítő fogalmak azon tradicionális jobboldali értékekkel bírók számára, akik már nem azonosulnak a parlamenti pártok értékrendjével és eredményeivel.
     Kiadó: Felelős Társadalom Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.