2016. május 5., csütörtök 16:59

A Magyarországi Krisna-Tudatú Hívők Közösségének közleménye
    Budapest, 2016. május 5., csütörtök (OS) - A Krisna-hívők diákétkeztetéssel bővítették Ételt az Életért programjukat Egerben.

A márciusban indult akció keretében a Eszterházy Károly Főiskola hallgatóinak biztosítanak ingyenes meleg ebédet, melyet munkanapokon ebédidőben az egri Govinda Étteremben, érvényes diákigazolvánnyal vehetnek igénybe.
A Krisna-hívők fontos feladatuknak tekintik, hogy segítsék a rászorulók, a szociálisan hátrányos helyzetű családok és idősek, illetve a gyermekek étkeztetését.

Az Egerben működő Ételt az Életért Programiroda évek óta naponta 400 adag meleg ebédet oszt ki a helyi rászorulóknak, ez évente több mint 100.000 tál meleg ételt jelent!

A hívők most új fronton próbálnak a családok segítségére sietni. A fiatal diákok tanulmányi és fenntartási költségei sok családnak rendkívül megterhelőek, a cél azonban az, hogy a diákok a szakma vagy a diploma megszerzéséig az oktatásban maradjanak és összpontosítsanak tanulmányaikra, vélik a Krisna-hívők. A felsőoktatásban résztvevő diákok terheinek enyhítésére létrejött szociális program folyamatos, de a legnagyobb igény a szorgalmi időszakban várható. Az igénylők száma jelenleg napi 100 fő körül mozog, s ez az év végére megsokszorozódhat.

A program szervezői remélik, hogy kezdeményezésük példaértékű lesz és hazánkban egyre több ingyenes diákétkeztető pont nyílik majd. A kezdeményezést a Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közössége és a lakosság SZJA 1%-os felajánlásai támogatják.

www.krisna.hu
www.karitativ.hu