2016. május 6., péntek 17:31

A Jobbik parlamenti frakciójának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2016. május 6., péntek (OS) - Vona: Ha a Fidesz nem szavazza meg javaslatunkat, az azt bizonyítja, a király meztelen

    "Nemhogy nem merült fel, ez teljesen elképzelhetetlen" – így reagált Vona Gábor, a Jobbik elnöke az N1 TV Vona7 című pénteki műsorában arra a kiszivárgott hangfelvételre, melyen Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök a Jobbikkal való esetleges együttműködésről beszélt. A Jobbik elnöke hozzátette: nemcsak a DK-val, hanem a Fidesszel és az MSZP-vel, azaz a XX. század pártjaival sem kívánnak összefogni. A nemzeti radikális politikus megjegyezte, azzal, hogy a fideszes sajtó ezt a hangfelvételt felkapta, megpróbálja elterelni a figyelmet Matolcsy György, Polt Péter, Farkas Flórián, Andy Vajna, Habony Árpád és Mészáros Lőrinc körüli botrányokról.

A Külügyi Bizottság csütörtöki ülésére utalva, melyen meghallgatták Colleen Bell amerikai nagykövetet, Vona Gábor úgy fogalmazott: "Goodfriend úr után felüdülés volt Colleen Bell, persze a mérce nagyon alacsonyan volt". A pártelnök úgy érezte, a nagykövet asszony párbeszédre törekedett. Vona leszögezte, az amerikai és a jobbikos álláspont között vannak komoly viták, ide sorolta Amerikának a geopolitikai szerepvállalását, de "bármily furcsán hangzik", például az amerikai társadalomnak a korrupcióellenessége számára szimpatikus. A pártelnök szerint azokkal az államokkal, akiknek Kelet-Közép-Európában van érdekeltségük, jó kapcsolatokra kell törekedni, de "az irányt egy dolog adja: nemzeti érdekeinknek a megvédése".
    
     Kiadó: Jobbik parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.