2016. május 6., péntek 17:32

A Jobbik parlamenti frakciójának közleménye (3. rész)
    Budapest, 2016. május 6., péntek (OS) - Vona: Ha a Fidesz nem szavazza meg javaslatunkat, az azt bizonyítja, a király meztelen

    A beszélgetés során szóba került a migráció kérdésköre és a bizonytalan hátterű körmendi eset is. Vona Gábor kiemelte, pártja péntek délutáni tüntetését már korábban megszervezték, hiszen az elmúlt hetekben tapasztalható volt a feszültség Körmenden, komoly félelemérzet van az emberekben. A körmendi eset és az Európai Bizottság szolidaritási hozzájárulás néven megismert javaslata Vona szerint azt bizonyítja, hogy "az idő nagyon szalad, és nem nekünk dolgozik". A pártelnök ismét hangsúlyozta: a legmagasabb szinten kell megvédeni az országot a kvótától, ezért szerinte a népszavazás felett eljárt az idő. Úgy vélte, az idejétmúlt, drága és bizonytalan referendum helyett a Jobbik biztos, azonnali és ingyenes megoldást javasol. Furcsának tartja, hogy a Fidesz vezetésének nincs érve arra, hogy miért nem támogatják saját álláspontjuknak Alaptörvénybe emelését. A Fidesz – vélte Vona – ennek révén próbálja elterelni a figyelmet a korrupcióról, az egészségügy és az oktatás tragikus helyzetéről, az elvándorlásról. A pártelnök ismertette: hétfőn napirenden lesz a kérdés, és leszögezte, ha a Fidesz nem szavazza meg a Jobbik Alaptörvény-módosító javaslatát, akkor "azzal azt bizonyítja, hogy a király meztelen", és a népszavazás számukra csak politikai kampány.

Az N1 TV Vona7 című teljes adása itt tekinthető meg: https://youtu.be/-8-htiRVqyI

Jobbik Sajtóosztály
    
     Kiadó: Jobbik parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.