2016. május 10., kedd 12:13

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2016. május 10., kedd (OS) - DK: Kósa Lajos szerint a versenysportba belefér a nemi erőszak

    A DK tegnap bejelentette, hogy parlamenti vizsgálóbizottságot állítana fel a versenysportban tapasztalható bántalmazások és szexuális bűncselekmények kivizsgálására. A vizsgálóbizottság létrehozását az MSZP, az LMP, és a független képviselők is támogatták. Ekkor még joggal hihettük, hogy a fiatalok megóvása a szexuális erőszaktól egy pártpolitikán felül álló kérdés.

Kósa Lajos erre rácáfolt, és a következőképpen reagált a vizsgálóbizottság ötletére az RTL Híradóban: "Bármilyen esetben, ha ön egy földön fekvő emberbe belerúg, akkor a rendőrség letartóztatja könnyű testi sértésért minimum. De egy labdarúgó meccsen, adott esetben ezért lehet, hogy még szabadrúgás sem jár. Mert a bíró úgy ítélte meg, hogy az eset olyan, ami miatt mehet tovább a játék." Nehéz ezt nem úgy érteni a Kiss László-ügy kapcsán, hogy Kósa szerint a versenysportba - a sport szabályai szerint - beleférhet a csoportosan elkövetett szexuális erőszak. Mára közben kiderült, hogy Kiss Lászlónak is azt mondták fél évszázaddal ezelőtt, hogy "mehet tovább a játék", ezért több hasonló bűncselekményt is elkövethetett abban az időben.

A Demokratikus Koalíció tudni akarja, hogy a Fidesz frakcióvezetője a párt hivatalos álláspontját jelentette-e be akkor, amikor arra utalt, hogy a versenysportba belefér a szexuális erőszak. A DK szerint szégyen, hogy a Fidesz pártpolitikai okokból nem támogatja a fiatalok megóvását a szexuális erőszaktól.

Vadai Ágnes
Alelnök

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.