2016. május 19., csütörtök 16:58

A Párbeszéd Magyarországért Párt közleménye
    Budapest, 2016. május 19., csütörtök (OS) - Párbeszéd Magyarországért: Összecsinálta magát a Fidesz az Alapjövedelemtől - Elmúltnyolcévezés, szexista agresszió, komcsizás és hazug riogatás: így reagált a kormánypárt a Párbeszéd Magyarországért javaslatára, az Alapjövedelemre. Ma a fideszes frakciószóvivő agyhalott nyilatkozata idegelte fel a tisztességes embereket.

Halász János egyszerűen hülyének néz minket: a Párbeszéd Magyarországért Alapjövedelem-költségvetésére azzal reagált, hogy "épp a szociálliberális kormány volt az, amely elvette az emberektől a fizetéseket". Az mintha elkerülné a fidesznyik figyelmét, hogy az általa támadott Szabó Tímea, a Párbeszéd Magyarországért társelnöke 2010 előtt nemhogy kormányon, de a parlamentben sem volt.

A fideszes "tutiblog" "Timcsi"-ként emlegeti Szabó Tímeát, majd röhejes kommunistázásba kezd, végül pedig közgazdasági nonszenszekkel riogatja a tájékozatlan olvasókat. A rogáni PestiSrácok szintén olyan húzással él, amit férfiakkal szemben sosem tenne meg: egy felnőtt nőre "Timike"-ként hivatkozik, nem értve, hogy a 21. században ezzel nem őt, hanem önmagát alázza meg.
A Fidesz-szóvivő a mindenkire kiterjedő szociális jog, az Alapjövedelem erejét és hitelét azzal próbálja csorbítani, hogy azt felelőtlennek és demagógnak bélyegzi. Mondja ezt a rezsicsökkentős blöffkormányzás pártja a PM-nek, amely ellenzékből is részletesen kidolgozott számításokkal bizonyítja az Alapjövedelem hasznosságát és fenntarthatóságát.

Tele a gatya, fiúk?

Tordai Bence, a PM szóvivője