2016. május 20., péntek 11:09

A Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete közleménye
    Budapest, 2016. május 20., péntek (OS) - A 37 ezer önkormányzati köztisztviselőből 26 000 nyolc éve egyáltalán nem kapott béremelést. A jövő évi költségvetés tervezetéből az derül ki, hogy a kormányzat továbbra sem kívánja a helyzetüket rendezni.

        Sztrájk mellett dönthet az MKKSZ az önkormányzatoknál
30%-os béremelést követelnek az önkormányzati köztisztviselők

Az önkormányzati köztisztviselők 2008 óta nem részesültek illetményemelésben, nem változott az illetményalap, ami változatlanul 38.650 Ft. A kistelepüléseken dolgozó köztisztviselők többsége a garantált bérminimumnak megfelelő összegért végzi munkáját.
Az MKKSZ felmérése szerint a béremelési intézkedésének elmaradása miatt a települési polgármesteri hivatalok kiürülhetnek, elvesztik munkatársaikat. Ez esetben összeomlik a szociális ellátórendszer, óvodák, bölcsődék zárhatnak be, megszűnik a helyi ügyintézés a lakosság és a vállalkozások számára is. Ez az önkormányzatiság és egyben a vidék halálát jelenti.
Az MKKSZ közvetlen követelése a Kormánytól a bérek emelése az illetményalap megemelésével vagy a szorzók módosításával, de összességében a legalább 30%-os keresetnövekedés elérése. Ez a mérték valójában nem több, mint az elszenvedett reálbér veszteség visszapótlása.
A közlemény teljes szövege az alábbi linken elérhető: http://www.mkksz.org.hu/index.php/2-uncategorised/537-onkormanyzati-sztrajk-junius-22-en

     Kiadó: Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.