2016. május 23., hétfő 19:35

A Közép Európai Club Pannonia Közhasznú Egyesület közleménye (1. rész)
    Budapest, 2016. május 23., hétfő (OS) - "MERRE TART EURÓPA, EZEN BELÜL KÖZÉP-EURÓPA?" közéleti rendezvény a Közép-Európai Club Pannonia (KEP) szervezésében

Európa, az Európai Unió és azon belül Magyarország sorskérdései szerepeltek a VI. Magyar Világtalálkozó keretében megtartott 9. Társadalmi Párbeszéd Fórumon. A rendezvény kontinensünk és benne Magyarország helyzetét elemezte neves szakemberek, közéleti személyiségek, civilek részvételével. Áttekintette az Európa válságához vezető tényezőket, központi kérdésként elemezte a közelmúlt időszakot jellemző biztonságpolitikai jelenségeket és hatásokat, a közös jövőnkre kiterjedő következtetések levonása szándékával. Napjainkban megkerülhetetlen az európai integráció gyengeségeit, a robbanásszerűen megnőtt biztonságpolitikai veszélyeket, az újkori népvándorlást, a migráció helyzete alakulását és távlati kilátásait érintő felelős vizsgálódás. Ezt a KEP a sok éve követett stratégiájához híven ezúttal is a kutató- és elemző munkájának fókuszába helyezte, azzal a meggyőződéssel, hogy az európai integrációnak új és jobb utakat kell keresnie, amihez ma még hiányzik az országok közötti politikai egyetértés és a szükséges társadalmi támogatás. A hagyománnyá vált és évenként megrendezett társadalmi párbeszéd fórum a civil szereplők egymás közötti és állami, kormányzati, európai intézményi személyiségekkel való eszmecseréjét célozva fenntartható és jövőépítő jelleget öltő hagyományt követett. Fókuszában Közép-Európa állt.
     Kiadó: Közép Európai Club Pannonia Közhasznú Egyesület