2016. május 24., kedd 14:46

Az Együtt - a Korszakváltók Pártja közleménye (2. rész)
    Budapest, 2016. május 24., kedd (OS) -

A létrehozandó Olimpiai Egyeztető Fórumnak csak a Magyar Olimpiai Bizottság és a Kormány részéről lesznek tagjai, vagyis maguk között beszélgetnek majd. Ez is az átláthatatlan működés melegágya, kiváló táptalaj a korrupciónak.
Létrehozzák a Budapest 2024 Nonprofit Zrt-t, amely a pályázatért, a szervezésért, valamint az utóhasznosításért lesz felelős. Bár a költségeket az adófizetők összessége fogja állni, a cég tulajdonosa fele-fele arányban a Főváros és a Magyar Olimpiai Bizottság lesz, miközben a költségeket nem ők állják: a pályázat TAO-pénzekből, a rendezés pedig közvetlenül költségvetési pénzekből valósul meg.
Létrejönne egy Olimpiai Megvalósítási Hatóság, amely kontroll nélkül szerezhetné meg ingatlanok tulajdonjogát az állam számára, kisajátíthatna bármit, valamint infrastrukturális beruházásokat valósíthatna meg. A kormány rendelettel bármilyen beruházást kiemelt jelentőségű olimpiai üggyé nyilváníthat, ennek kapcsán a hatósági feladatokat az Olimpiai Megvalósítási Hatóság látja el, amely aztán rapid döntéseket hoz, és fellebbezés ellenére is hatályba lép a döntése. Minden ilyen kiemelt jelentőségű olimpiai beruházás kapcsán a kormány sajátos építési szabályokat alkothat, vagyis egészen pontosan azt épít, amit akar.
     Kiadó: Együtt - a Korszakváltók Pártja