2016. május 24., kedd 15:59

A Fidesz-frakció közleménye (1. rész)
    Budapest, 2016. május 24., kedd (OS) - A szocialisták a külföldi spekulánsok és nagybirtokosok érdekeit képviselik, Mezőhegyest is elherdálták –  Reagálás Gőgös Zoltán (MSZP) nyilatkozatára

    A szocialisták ugyanazt az agrárpolitikát folytatják ma is, amivel kormányzásuk alatt tönkretették a magyar mezőgazdaságot, a magyar gazdákat és ma is a külföldi spekulánsok és nagybirtokosok érdekeit képviselik. Az MSZP Mezőhegyest is elherdálta, most pedig meg akarja akadályozni a nagy múltú nemzeti ménesbirtok újjáalapítását, ahogy meg akart akadályozni minden más intézkedést is, amivel a nemzeti érdekeket, a magyar gazdákat, a kis- és középbirtokosokat védi a kormány.
Az 1785-ben alapított nagy múltú mezőhegyesi ménesbirtok Európa legrégibb állami birtoka volt, amely 220 éven át a nemzeti vagyon elválaszthatatlan részeként létezett. 2004-ben azonban a szocialisták ezt is magán kézre játszották és sok más állami vagyonnal együtt elherdálták. A privatizáció megbukott, az eladás óta nincs fejlesztés, a ménesbirtok leépült.
A szocialisták ennek ellenére továbbra is a kiárusított ménesbirtok tulajdonosi körét védik.
     Kiadó: Fidesz-frakció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.