2016. május 24., kedd 18:23

Az MSZP Országos Központ közleménye
    Budapest, 2016. május 24., kedd (OS) - Hazudik a Fidesz az RTL Klub riporterének kitiltása ügyében

    Az RTL Klub riporterét érintő kitiltással kapcsolatban a sajtóban megjelent kormánypárti állítások nem felelnek meg a valóságnak. A Törvényalkotási bizottság (TAB) üléstermében a riport időpontjában jelen voltunk, és határozottan állítjuk, hogy a bizottsági ülés megkezdésének nem az volt az akadálya, hogy az RTL Klub riportere Vas Imre fideszes képviselőt kérdezte.

Értetlenül állunk az esetről a sajtóban megjelent fideszes állításokkal szemben, ugyanis a riport során semmilyen atrocitás nem történt, hangos szó el nem hangzott, a bizottság vezetése részéről figyelmeztetés nem történt, Vas Imre nem tiltakozott, hanem válaszolt a kérdésekre, majd a stáb távozott a teremből.

Persze, ez már nem az első eset. A házelnöki posztot a kommunista időkre jellemző házmesterként felfogó Kövér Lászlónak sem az fáj, hogy a sajtó nem a kijelölt helyen forgat, hanem az, hogy egyes, a Fidesz által még meg nem szállt sajtóorgánumok mernek a propagandaminisztérium által előírt kérdések helyett valódiakat is feltenni, és egyes kormánypárti politikusokat a hazugságaikkal szembesíteni. Lehet, hogy ez ma már idegen Kövér Lászlónak, de ezúton is jelezzük: ezt hívják sajtószabadságnak. Amit pedig a házelnök művel, azt hatalmi önkénynek.

Bárándy Gergely,
a TAB alelnöke

Harangozó Tamás,
a TAB tagja

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.