2016. május 25., szerda 14:28

A Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány közleménye (2. rész)
    Budapest, 2016. május 25., szerda (OS) - "Tavaly a fővárosiak közül 793 ezer fő dolgozott, a főváros foglalkoztatási rátája 69,2 százalék volt. Ahogy hazánkban, úgy Budapesten is öt év óta folyamatosan javulnak a foglalkoztatási mutatók: 92 ezerrel többen dolgoztak Budapesten 2015-ben, mint öt évvel korábban. Nem csak a Főváros, de a régió egésze jelentős növekedést produkált: az unió 274 régiója közül a 9. legjelentősebbet. A 2016. első negyedéves foglalkoztatási adatok ismeretében kijelenthetjük, hogy a növekedés 2016-ban is várhatóan folytatódik" – mondta Szalai Piroska.

    "Átlagosan három-négy hetente szervezünk állásbörzéket a fővárosban, az Álláshely – Lehetőséget mindenkinek állásbörze különlegessége abban rejlik, hogy itt kifejezetten a kis- és középvállalkozások mutathatják be álláslehetőségeiket" – mondta dr. György István. Budapest kormánymegbízottja bízik benne, hogy a börze eredményesen zárul a megjelent álláskeresők és munkaadók számára egyaránt. Kitért arra is, hogy a börzéken kívül a hivatal minden lehetőséget igyekszik megragadni, hogy összehozza az állást keresőket és kínálókat: hírlevél formájában juttatják el az aktuális állásokat és információkat közel 18 ezer érdeklődőnek, folyamatos munkaközvetítő tevékenységet végeznek a jelenleg 29 ezer budapesti regisztrált álláskereső részére, valamint munkáltatói fórumokat is rendeznek. A BFKH számos olyan programban részt vesz, amely a foglalkoztatás növelését célozza - ezekre hazai és európai uniós forrásokból idén mintegy 1,5 milliárd forintot fordít.
     Kiadó: Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.