2016. május 27., péntek 07:46

A Születésház Egyesület közleménye
    Budapest, 2016. május 27., péntek (OS) - A Másállapotot a szülészetben! mozgalom fontosnak tartja, hogy "A család vajon mi?" címmel rendezett beszélgetésen a jelen lévő hét párt képviselői egyetértettek abban, hogy “Magyarországon a kórházakban szülés sokszor katartikus élmény helyett egy trauma. És ebben mindenképpen változtatni kell, mert sok szülő esetében elveheti a kedvet egy újabb szüléstől az, ami a szülőszobákban történik".

    2016. március 20-án rendezett demonstrációin a Másállapotot a szülészetben! mozgalom éppen erre hívta fel a figyelmet országszerte .  Nők és férfiak százai osztották meg a mozgalom facebook oldalán történeteiket, üzeneteiket amelyek jó része a szülészeti ellátás közben átélt traumáról, méltatlan bánásmódról és az elszenvedett szülészeti erőszakról szól.

Még az összpárti egyetértés is kevés a pozitív változások eléréséhez, ha a tervezett intézkedések nem találkoznak az érintettek szükségleteivel. Célunk, hogy a mozgalmunkhoz csatlakozó szülők és szakemberek hangját közvetítsük, mert csak a családok, és elsősorban a szülő nő szempontjainak figyelembe vételével valósulhat meg bármilyen előrelépés. Így nem lehet kihagyni az egyeztetésekből az anyákat, illetve az őket képviselő szervezeteket és mozgalmakat. A Másállapot a szülészetben! mozgalom a mielőbbi változtatásért kiállva ajánlja fel segítségét és együttműködését.

Mozgalmunk elküldte állásfoglalását a szervezőknek, kérve őket arra, hogy továbbítsák azt a kerekasztal résztvevőinek is.

Elérhetőség: masallapotot@gmail.com
     Kiadó: Születésház Egyesület

------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.