2016. május 28., szombat 15:45

Az Állampolgári Bizottság Az Emberi Jogokért közleménye (1. rész)
    Budapest, 2016. május 28., szombat (OS) - BUDAPEST – Békés demonstráció zajlott május 28-án, szombaton a káros pszichiátriai kezelések ellen a Budapesti Kongresszusi Központ előtt, a Magyar Pszichiátriai Társaság vándorgyűlése alkalmából. A demonstrálók felhívták a figyelmet az utóbbi időszak pszichiátriai botrányaira, illetve arra, hogy a pszichiátriákon alkalmazott kezelések valójában nem alkalmasak a páciensek szellemi egészségének helyreállítására

    A demonstrálók a Blaha Lujza térről indulva elsétáltak a Budapesti Kongresszusi Központhoz, ahol a Magyar Pszichiátriai Társaság tartott vándorgyűlést. A rendezvényen szóba került: a pszichiátria rendszeresen kerül a média kereszttüzébe olyan botrányok miatt, amelyek elborzasztják a nyilvánosságot – ilyen volt például annak a terhes nőnek az esete, akinek tavaly lekötözve, bepelenkázva kellett megszülnie gyermekét a Szent Imre Kórház pszichiátriai osztályán, ahol a csecsemő végül életét vesztette; vagy a Merényi Kórház pszichiátriáján az Ombudsman vizsgálata által feltárt elborzasztó higiéniás és emberi jogi körülmények.

A rendezvényt szervező emberjogi alapítvány elnöke, Dobos János a tüntetésen elmondta: az alapvető probléma napjaink pszichiátriai rendszerével az, hogy nem képes helyreállítani az emberek szellemi egészségét, és ezt sem a kórházak felújítása, sem a személyzetfejlesztés, sem még több pénz pumpálása a pszichiátria rendszerébe nem fogja megoldani.


     Kiadó: Állampolgári Bizottság Az Emberi Jogokért

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.