2016. május 29., vasárnap 19:06

Az MSZP Országos Központjának közleménye
    Budapest, 2016. május 29., vasárnap (OS) - Hősök napja alkalmából

    A magyar hősök emléknapján emlékezünk és fejet hajtunk azon katonák és civilek előtt, akik életüket áldozták hazánk biztonságáért, szabadságáért és függetlenségéért.

Magyarország biztonságának sarokköve ma is a Magyar Honvédség. Emellett hazánk számára óriási érték, hogy a világ legerősebb katonai és politikai szövetségének, a NATO-nak, és az egyik legnagyobb politikai és gazdasági közösségének, az Európai Uniónak vagyunk tagjai. Hazánk biztonsága érdekében ugyanígy nélkülözhetetlen a modern, professzionális haderő fenntartása és a XXI. század követelményeinek megfelelő folyamatos fejlesztése, az ehhez szükséges feltételek biztosítása pedig a mindenkori kormányzati és honvédelmi politikai vezetés felelőssége.

Ugyanilyen fontos a Magyar Honvédség állományának tettekben is megvalósuló megbecsülése, hisz ők azok a nők és férfiak, akik akár életük kockáztatásával is biztosítják hazánk biztonságát. Az, hogy a Magyar Honvédség még el tudja látni egyre sokasodó feladatait, csak az állomány áldozatvállalásának és elhivatottságának köszönhető.

Ma a hősökre emlékezünk, akik életüket áldozták Magyarországért. Ám ma az is feladatunk, hogy köszönetet mondjunk a Honvédség állományának, akik nap, mint nap bizonyítják elhivatottságukat és felkészültségüket hazánk biztonságának megőrzésében!

Demeter Márta
országgyűlési képviselő
     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.