2016. június 1., szerda 15:19

A Földművelésügyi Minisztérium közleménye (1. rész)
    Budapest, 2016. június 1., szerda (OS) - Magyarország számára kiemelkedő fontosságúak az állatjóléti támogatások.

    Nagy István földművelésügyi miniszter-helyettes a vidékfejlesztési program keretében nyújtott állatjóléti támogatásokról egyeztetett Tugomir Majdak horvát mezőgazdasági miniszter- helyettessel, 2016. június 1-jén, Budapesten.  

Nagy István a magyar agrárgazdaság eredményeit ismertetve elmondta: az elmúlt öt évben a magyar agrárium termelése másfélszeresére nőtt. A mezőgazdaság kibocsátása az időjárási problémák, és a nemzetközi piaci zavarok ellenére 2015-ben az előző évi magas szinten maradt, a munkaerő-felhasználás pedig jelentős mértékben emelkedett – tette hozzá.

Magyarország továbbra is erős Közös Agrárpolitikában érdekelt – hangsúlyozta a parlamenti államtitkár. A Közös Agrárpolitika keretében az új támogatási rendszer 2020-ig közel 9 milliárd euró közvetlen termelői támogatást jelent a szektornak.

2016-ban az élelmiszer-feldolgozói iparág fejlesztése, a kertészeti ágazat és az innováció erősítése kerül a fókuszba – jelentette ki. Ennek megfelelően a magyar kormányzat élelmiszer-feldolgozói és kertészeti beruházási lehetőségeket nyitott meg az év elején – mondta Nagy István. Javasolta továbbá az együttműködés kialakítását, erősítését a szarvasmarha-tenyésztés területén.

     Kiadó: Földművelésügyi Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.