2016. június 6., hétfő 10:59

Az MSZP Országos Központjának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2016. június 6., hétfő (OS) - Kudarc és remény

    A kudarc és a remény napja volt a vasárnap.

A reményé, mert folytatódott a tendencia: világosan látszik, hogy a társadalom többségének elege van a Fideszből, a demokratikus erők leválthatják a Fideszt a legalkalmasabb jelölt mellé állva. Ez a remény tegnap nem tudott valósággá válni, mert nem volt ilyen jelölt. Ugyanakkor látszik, hogy van esély a változásra.

A tegnap a kudarcé is volt. Szervezetileg hibáztunk. Hagytuk, bízva a helyi demokráciában, hogy a dunaújvárosi szervezet önállóan döntsön az indulás feltételeiről. Sajnos, ki kell mondjuk, hogy a választók szempontjából  rossz döntést hoztak, és e mögé a Magyar Szocialista Párt egységesen fel kellett álljon. A felelősséget azonban viselniük kell a dunaújvárosiak érdekében, ezért tegnap este lemondásra kértem fel a helyi szervezetünk elnökét.
Azonban a tanulságok mindannyiunkra vonatkoznak. Bár ez egy mikroválasztás volt - egy kicsi önkormányzati körzet -, van önmagán túlmutató jelentősége: lokálisan is meg kell tanulni, hogy az egyéni érdekek nem írhatják felül az állampolgárok érdekeit.

Legalább ilyen figyelemreméltó az alacsony részvételi arány.

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.