2016. június 7., kedd 22:06

Az Északi Támpont Egyesület közleménye
    Budapest, 2016. június 7., kedd (OS) - Hégető Honorka járt a Józan Babákért - Az idei évben már második alkalommal kapott Hégető Honorka Díjat az Északi Támpont Közhasznú Egyesület által készített Karmák című filmsorozat.

Míg első alkalommal (2014-ben) Vidos Mihálynak egy mozgássérült szülőpárt és gyermekeiket bemutató történetét díjazták, addig az idei évben Bíró Bori droghasználó kismamákról készített kisfilmje kapta a rangos szakmai elismerést.

- Nagy megtiszteltetés egyesületünknek, hogy olyan országos médiumokkal együtt vehettük át  a díjat mint az Index, a 24.hu vagy az RTL Klub Házon Kívül című műsora. A trófeát amúgy az Átlátszó.hu-val megosztva nyertük el, de hogy úgy mondjam, velük sem esik nehezünkre az osztozkodás. – mondta el Tóth Bálint, az egyesület elnöke.

A Hégető Honorka Díjat az RTL Klub által létrehozott Hégető Honorka Alapítvány adja ki évente. A kisebbségekkel és hátrányos helyzetűekkel foglalkozó tévéműsorok készítői pályázhatnak rá.

Kép a díjátadóról: http://www.kephost.com/image/coVg
A Józan Babák című kisfilm megtekinthető: http://indavideo.hu/video/Karmak_-_Jozan_Babak
     Kiadó: Északi Támpont Egyesület