2016. június 8., szerda 13:45

A Fidelitas közleménye
    Budapest, 2016. június 8., szerda (OS) - A Budapesti Fidelitas a biciklisek oldalán áll!

        Budapesten a kerékpáros közlekedés fejlesztése a dugók csökkentésének egyik kulcsa. A Budapesti Fidelitas ezért arra kéri a Fővárost, hogy fejlessze a kerékpáros infrastruktúrát és bővítse a Bubi rendszert. Fontosnak tartjuk a kerékpáros közlekedés fejlesztését, Budapesten több kerékpárútra, kerékpársávra van szükség.

Friss értesüléseink szerint a dél-budaiak által régóta várt Bartók Béla úti és Fehérvári úti kerékpársávok veszélybe kerültek, a kerékpáros közlekedés jövőjéről szóló viták eredményeként.

Ha Budapestet a jövő városának szánjuk, az olyan kiemelt útvonalak, mint a Bartók Béla út és a Fehérvári út teljes felújítása elképzelhetetlen a biztonságos, kétirányú kerékpárnyomvonal kialakítása nélkül.

Az elmúlt évek fejlesztéseiből sem szabad visszalépni, abszurd lenne például a Bajcsy-Zsilinszky úton a buszsáv kerékpározhatóságát megszüntetni a nehezen használható járdán vezetett Demszky-féle bicikliútra hivatkozva.

2016-ban a kerékpározás feltételeinek javítása a budapesti fiatalok és minden budapesti érdeke.

Varga- Bajusz Veronika
a Fidelitas budapesti elnöke

Budapest, 2016.06.08.

     Kiadó: Fidelitas

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.