2016. június 17., péntek 15:46

A Földművelésügyi Minisztérium közleménye
    Budapest, 2016. június 17., péntek (OS) - A földművelésügyi miniszter következetes a GMO-mentesség mellett: Dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter egyesült államokbeli tárgyalásai során is következetesen kiállt Magyarország GMO- mentességéért.

    A Magyar Nemzet 2016. június 17-i számában megjelent "GMO-val kísérletezne hazánk" c. cikkében a szerző egy "kiszivárgott jelentés" –re hivatkozva hamis vádakkal illeti a miniszter elkötelezettségét a GMO-mentesség témájában. A szerző ismeretlen forrásból származó értesülései homlokegyenest ellentétesek azzal az állásponttal, amelyet hazánk ebben a kérdésben konzekvensen képvisel GMO-mentes politikánk fenntartására vonatkozóan.
A Földművelésügyi Minisztérium ezentúl is, mint ahogy eddig is, hangsúlyozza, hogy a GMO-k engedélyezési rendszerét érintően nem támogat semmiféle változtatást. Ennek értelmében a tárcavezető az amerikai tárgyalások során éppen annak adott hangot, hogy Magyarország számára a mezőgazdaság GMO-mentességének megőrzése megkérdőjelezhetetlen prioritás a jövőre nézve is.

     Kiadó: Földművelésügyi Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.