2016. június 21., kedd 16:55

A Szcientológia Vallási Egyesület Központi Szervezet közleménye
    Budapest, 2016. június 21., kedd (OS) - Érdemi válasz Gyöngyösi Márton képviselő úr (Jobbik) 2016. június 13-i felszólalására. Feltehetően hamis információkkal látták el azok a tanácsadói Gyöngyösi Márton (Jobbik) képviselő urat, akik előkészítették a kérdését a Szcientológiával és a Vallási Egyesület magyarországi tevékenységével kapcsolatban. Igyekszünk a szűkös kereteken belül érdemben válaszolni képviselő úr felvetésére.

    A Szcientológia 1991 óta a mindenkori törvényeknek megfelelően bejegyzett egyház/vallási egyesület Magyarországon. Erkölcsi kódexeink része, hogy tiszteletben tartjuk mások hitét, és betartjuk hazánk törvényeit.
A Nemzetbiztonsági Hivatal hivatalos levélben erősítette meg, hogy a Szcientológia Egyház egyetlen egyszer sem szerepelt a Hivatal évkönyveiben.
A Szcientológiát sok egyéb nemzeti bírósági határozat mellett az Európai Emberi Jogi Bíróság a 18147/02 számú ügyet lezáró határozatában is megerősítette, hogy a Szcientológiát is megilleti minden jog, amelyet az Emberi Jogok Európai Egyezményének 9. és 11. cikkelye tartalmaz minden más vallás és vallási szervezet számára egész Európában.
A Magyar Tudományos Akadémia doktora Máté-Tóth András professzor és szerzőtársa Nagy Gábor Dániel egyértelműen vallásként azonosítja a szcientológiát.
A Szcientológia hazánkban valóban folyamatosan bővül, mert választ ad az emberek kérdéseire, és hathatós személyes és társadalmi segítséget nyújt. A könyvtárakban is elérhető L. Ron Hubbard könyvekből egyértelműen kiderül, hogy milyen módon.
     Kiadó: Szcientológia Vallási Egyesület Központi Szervezet

------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.