2016. június 21., kedd 17:07

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közleménye (1. rész)
    Budapest, 2016. június 21., kedd (OS) - Már a következő tanévben használhatják az új tanuszodát az abádszalókiak

    A teljes egészében költségvetési forrásból megvalósuló beruházás alapkövét Fónagy János parlamenti államtitkár helyezte el. Beszédében kiemelte: a tanuszoda üzemeltetéséről a magyar állam gondoskodik, tehermentesítve ezzel a városi önkormányzatot.

A fejlesztés 365 millió forintból, a település Tisza-parti, üdülő-szabadidős részén, a meglévő kemping területén valósul meg. A 15×25 méteres feszített víztükrű tanuszoda könnyen megközelíthető, fás környezetben épül és szervesen kapcsolódik majd Abádszalók nyári strandéletéhez is. A gyerekek úszásoktatását elősegítő létesítményt tanítási időn kívül ugyanis a település és a környező falvak polgárai is használhatják.

A Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Programban több mint 38 milliárd forintból, országszerte 25 tornatermet, 24 tantermet, 24 tanuszodát és 5 komplett iskolát építünk hiánypótló beruházásként, jellemzően járásközpontokban – mondta az ünnepélyes alapkőletételen Fónagy János. Az államtitkár kiemelte: a tárca a projektek megvalósítását 2015 áprilisától vette át, ezt követően gyorsultak fel a fejlesztések, amelyek várhatóan még a 2016/2017-es tanévben lezárulnak.

     Kiadó: Nemzeti Fejlesztési Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.