2016. június 25., szombat 11:25

A Földművelésügyi Minisztérium közleménye
    Budapest, 2016. június 25., szombat (OS) - Megújult a bácsborsódi Latinovits-kápolna "A múlt erős gyökér, jelen és jövő belőle él" – idézte Bábel Balázs érsek szavait a felújított bácsborsódi Latinovits-kápolna felszentelésének és átadásának alkalmából Zsigó Róbert, Baja és térsége országgyűlési képviselője, élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár. A másfél évszázados, leromlott állapotú, romos kápolnát az önkormányzat egy év alatt, uniós segítséggel újíttatta fel.

    A bácsborsódiak nemcsak büszkék a múltjukra, épített és szellemi örökségükre, őseik hagyományaira, de tenni is képesek azért, hogy megmentsék, megőrizzék azokat a jövőnek – fogalmazott Zsigó Róbert, a kápolna átadási ünnepségén. A képviselő emlékeztette a jelenlévőket arra, hogy egy évvel ezelőtt kezdődhettek el a település központjában, szép környezetben álló, ámde erősen romos kápolna helyreállítási munkálatai, amely mára – méltón egykori tulajdonosai emlékéhez – kívül-belül megújulva szépíti a környezetet és várja látogatóit.

A munkálatokra több mint 150 ezer euró uniós támogatást nyert közösen Bácsborsód és Bács (Szerbia) a "Határon túli együttműködés elősegítése, a kulturális örökség és turisztikai lehetőségek fenntartható fejlődésének elősegítése" pályázaton. A felújított Latinovits kápolna kiállítással és kézműves vásárral egybekötött átadásán és felszentelésén jelen volt Bácsborsód polgármestere és Bács alpolgármestere is.

 Az elnyert összeget a 130 éves kápolna felújítására és a kiállítótér berendezésére fordították.
     Kiadó: Földművelésügyi Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.