2016. június 25., szombat 13:36

A Párbeszéd Magyarországért Párt közleménye
    Budapest, 2016. június 25., szombat (OS) - Párbeszéd Magyarországért: hosszútávú klímavédelmi politikát!-A Párbeszéd Magyarországért az újabb hőségriadó apropóján felszólítja a kormányt, hogy hajtson végre klímavédelmi fordulatot: ha továbbra is a jelenlegi intenzitással nő az átlaghőmérséklet, az egyre gyakoribb időjárási szélsőségek az életminőségben és  a gazdaságban beláthatatlan károkat fognak okozni.

    A Párbeszéd Magyarországért szerint az Orbán-kormány részéről súlyos felelőtlenség, hogy az energiafelhasználást fenntarthatóan csökkentő épületfelújítási, energiahatékonysági intézkedések, az alternatív energiaforrások  támogatása helyett olyan rövidtávú politikai hasznot hozó intézkedésekre fókuszál, mint a rezsicsökkentés.
A megújuló energiaforrások adóztatása, a megújuló energia termelésének kormányzati megnehezítése környezetvédelmi és versenyképességi hátrányt is okoz, pedig Paks 2 költségénél jóval kevesebb pénzből lehetne ezt az ágazatot fejleszteni. Az energiaigényes nagyüzemi mezőgazdaság helyett a fenntartható ökológiai gazdálkodást kellene ösztönözni, s nem megszüntetni, amint a kishantosi biogazdaság esetében tették.
A klímavédelem fontos része a városi zöldfelületek védelme is: a városlakók életminőségét veszélyezteti, ha  épületeket emelnek a Városligetbe, letarolják a római-parti fákat, beépítik az Orczy-kertet. A fák tudják legjobban csökkenteni a városi hőszigetek kialakulását, és így megelőzni a városlakók hőséggel kapcsolatos betegségeit.
Szabó Rebeka
a Párbeszéd Magyarországért szakpolitikusa
     Kiadó: Párbeszéd Magyarországért Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.