2016. június 25., szombat 14:38

A Jobbik parlamenti frakciójának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2016. június 25., szombat (OS) - Nagy siker a Jobbik IT Hallasd a hangod! kampánya

    Befejeződött a Jobbik Ifjúsági Tagozat nagy sikerű Hallasd a hangod! – Hangozzon el a Te véleményed is az Országgyűlésben! címen futó kampánya. A 2016-ra meghirdetett Valódi Nemzeti Konzultáció keretében lehetővé tettük a fiataloknak, hogy az oktatással kapcsolatos véleményük, panaszuk elküldjék nekünk, képviselőink által pedig ezek elhangozzanak a Parlamentben.

Az intenzív és nagyszabású kampány során szervezettségünknek köszönhetően szó szerint behálóztuk az országot, hiszen a legtöbb középiskolához eljutva személyesen 160 ezer szórólapot osztottak ki tagjaink és aktivistáink. Komoly érdeklődés és igény mutatkozott a diákok részéről a kampány iránt, ami nem csoda, hiszen eddig senki sem kérdezte őket arról, hogy nekik milyen meglátásuk lenne az oktatás helyzete kapcsán. A beérkezett véleményeket három hónap alatt 17 felszólalásban, csaknem másfél órában ismertették a Jobbik képviselői az Országgyűlésben.

A temérdek beérkezett vélemény között a legtöbbször ismétlődő problémaként a tananyag feldolgozhatatlan mennyisége, az aránytalanul magas óraszámok és mindezek következményeként a túlterheltség jelentkezett. Kritika alá került a mindennapos testnevelés a tornatermek hiánya miatt, a KLIK működésképtelensége, valamint a silány minőségű, államosított tankönyvkiadás. A panaszok mellett javaslatok, önálló ötletek is elhangoztak: jelentős igény mutatkozott a nyelvoktatás minőségi javítására és a nyelvvizsgák állami támogatására.
     Kiadó: Jobbik parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.