2016. június 25., szombat 22:08

Az Összefogás Magyarországért Párt közleménye
    Budapest, 2016. június 25., szombat (OS) - Hogyan tovább, EU?

    Anglia kiválása(?) az EU-ból nemcsak a merkeli migránspolitikának köszönhető, hanem egyben a brüsszeli bürokraták egyeduralkodói törekvéseire adott válasz egy erős nemzettudatú nép részéről. A brüsszeli adminisztráció dédelgetett álmát, az "Európai Egyesült Államok" létrehozását az angolok kilépésével minden bizonnyal jegelni kell egy időre. Nem beszélve arról, hogy az EU működtetését újra át kell gondolni, nemcsak a bürokratáinak, hanem a bennmaradt országoknak is. Újra kell gondolni a döntéshozói kompetenciákat. El kell dönteni, hogy ki vezet kit. Az EU tagállamainak államfői az apparátust, - vagy fordítva? A másik, el nem hanyagolható kérdés, hogy egy tagállam olyan elhibázott, külpolitikai lépése, mint amilyen a németek migrációs politikája, milyen hatással lehet a többi tagállamra. Az egyik tagállam hibája = mindenki hibája?  Az biztos, hogy a "Nemzetek Európája" híveinek tárgyalási pozíciója most jelentősen erősödött az angol népszavazás következményeként.
Magyarország szempontjából, ha nem csak a lehetséges gazdasági következményeket nézzük, akkor uniós politikánk megerősítést nyert. Ez nem jelenti azt, hogy nem kell felkészülnünk az Európai Unió szétesésére, ami összetett és felelős döntéseket igényel a kormány részéről.

ÖMP
Takács András elnök

     Kiadó: Összefogás Magyarországért Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.