2016. június 28., kedd 10:20

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2016. június 28., kedd (OS) - DK: Orbánnak kell lemondatnia a Veritas Intézet zsidó-ellenes vezetőjét

DK: Orbánnak kell lemondatnia a Veritas Intézet zsidó-ellenes vezetőjét!
Szakály Sándor, a kormányzati Veritas Intézet vezetője azt mondta a Budapest Beacon-nek adott interjújában, hogy a numerus clausus nem volt jogfosztó törvény, mert esélyt adott a nem zsidó fiataloknak – a zsidó hallgatók származásuk miatt történő kiszorításával.
A DK már a vállalhatatlan kijelentés másnapján a Veritas Intézet vezetőjének lemondását követelte, ám ő a mai napig nem volt hajlandó benyújtani a lemondását. Emlékezetes, hogy Szakály Sándor mondta azt is, hogy a magyar zsidók haláltáborokba küldése csak "idegenrendészeti eljárás" volt. A nyílt zsidó-ellenesség tehát mindennapos a történelemhamisító szervezet életében, amely nem mellesleg évente több száz millió forint közpénzt kap működésre az Orbán-kormánytól.
A Demokratikus Koalíció azt követeli az Orbán-kormánytól, hogy szólítsa fel Szakály Sándort a lemondásra, és kamatostul fizettesse vissza az intézettel az eddig odaítélt állami százmilliókat. Ha ez nem történik meg, azt a DK úgy értelmezi, hogy a nyílt zsidó-ellenesség megfeleltethető az Orbán-kormány hivatalos álláspontjának, Orbán Viktor és kormánya pedig egy zsidó-ellenes szervezetet támogat a magyarok pénzéből.
Oláh Lajos
Országgyűlési képviselő