2016. június 30., csütörtök 18:24

A Magyar Igazság és Élet Pártjának közleménye
    Budapest, 2016. június 30., csütörtök (OS) -

    A MIÉP nyilatkozata a brit népszavazásról

A jelek szerint igaz lehet a mondás, hogy senki sem lehet próféta a saját hazájában. Ugyanis újból beigazolódott a MIÉP álláspontja az EU-val kapcsolatban, - csak nem itthon, hanem Nagy-Britanniában. Már megszoktuk, hogy a MIÉP igazságai késve derülnek ki, - a 2004.-ben kiadott "ÍGY NEM" 12 év késéssel nyert igazolást a szigetországban.

Itthon még nem, de hát arra sem sokan gondoltak 12 éve, ami most bekövetkezett.

Itthon még a vezetők is fanyalognak, hogy így kevesebb EU támogatás fog érkezni, ha kiesik Nagy-Britannia befizetése. De aki a pénzt teszi mérlegre a függetlenséggel szemben, annak nyilván nem a függetlenség a fontosabb. Lehet, hogy ezzel egy szövetségest elveszíthetünk az Unióban – de példa statuálása ennél sokkal nagyobb súlyú.

Ahogy az ilyenkor lenni szokott, az eseményt kiváltók nem magukban keresik a hibát, hanem azokban, akiknek elegük lett az ő dilettáns (vagy szándékosan Európa-ellenes) politikájukból.

És hogy mi lehet a brit népszavazás következménye? Angela Merkel már fenyegetőzik, hogy megbüntetik a velük elégedetlenkedőket. De az is lehet, hogy elmismásolják az egészet, hogy nem is volt ügydöntő népszavazás, csak véleménynyilvánító – a nép véleménye pedig nem számít.

De akár elindíthat egy lavinát is. Népszavazások más EU országokban, a skótok kiválása Nagy-Britanniából, egy új Európa kialakulása.

Ideje lenne itthon is meghallani a MIÉP régi jelszavát: "EU –ÍGY NEM"

2016.VI.29.
Dr. Fenyvessy Zoltán
    
     Kiadó: Magyar Igazság és Élet Pártja

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.