2016. július 1., péntek 13:29

A Magyar Liberális Párt közleménye (2. rész)
    Budapest, 2016. július 1., péntek (OS) - Nyíltlevél az ellenzéki pártok vezetőinek

Kedves Képviselőtársaim, Kedves Pártvezetők!

Hatalmas felelősség nyomja most a vállunkat. Nem engedhetjük, hogy az Orbán-kormány rövidlátó politikája veszélybe sodorja hazánk és Európa jövőjét. Az utolsó pillanatban vagyunk, amikor a szakadék felé rohanó kocsi kormányát még félre lehet rántani. A kvóta népszavazással egy-kettőre oda juthatunk, ahol most Nagy-Britannia áll. A belpolitikai okokból kezdeményezett referendum hatása pusztító viharként zilálja szét Nagy-Britanniát.
Intő jel ez minden olyan politikusnak, aki hazája helyett saját pártja sikerét tartja szem előtt. Bízunk benne, hogy a Fidesz-kormány is belátja, nem játszható tovább a Brüsszel elleni szabadságharc. Mert ez most már valóban az unió széteséséhez vezet. Arra kérjük tehát a kormányt, állítsa le ezt az egész nemzetet veszélybe sodró akciót! A magyar gazdaságra az uniós források nélkül az azonnali válság vár. Orbán Viktor pedig a kvóta népszavazással nem csak hazánk uniós tagságát, de az egész unió jövőjét kockáztatja.

Arra kérlek titeket, hogy közösen szólítsuk fel Orbán Viktort és kormányát, hogy vonja vissza a hazánk jövőjét veszélyeztető kvóta népszavazást. Amennyiben pedig nem hallgat a józan észre, csatlakozzatok hozzánk, és bojkott helyett álljunk bele az IGEN-kampányba közös erővel! Tegyünk hitet amellett, hogy Magyarország helye az Európai Unióban van!

Együttműködésetekben és támogatásotokban bízva,
Fodor Gábor