2016. július 2., szombat 09:10

Az Együtt - a Korszakváltók Pártja közleménye (2. rész)
    Budapest, 2016. július 2., szombat (OS) -

    Sajnos, azt is láttuk már, hogy a kormány a legtöbb esetben nem határolódik el a hozzá közel álló közéleti személyiségek, vagy épp miniszterelnöki főtanácsadók súlyosan homofób megnyilvánulásaitól. Ráadásul Orbán Viktor is kijelentette: Csak egy férfi és egy nő házasságát hívhatjuk családnak.
Az Együtt tagjai abban hisznek, hogy senkit sem érhet diszkrimináció amiatt, hogy kit választ párjának. Abban hiszünk, hogy minden gyermek egyenlő, függetlenül attól, hogy a szülei milyen együttélési formát választottak maguk számára. Elutasítjuk az Alaptörvény és Orbán kirekesztő családfogalmát, és szorgalmazzuk, hogy a bejegyzett élettársi kapcsolat ismét családjogi intézmény legyen. Fontosnak tartjuk azt is, hogy idővel a mesterséges megtermékenyítés lehetőségét megnyissák a bejegyzett élettársak részére, illetve a bejegyzett élettárs vér szerinti gyermeke felett a másik élettárs szülői felügyeleti jogot kaphasson.
Mindezekért az Együtt számos politikusa és aktivistája részt vesz a mai Budapest Pride felvonuláson, céljaikért pedig minden körülmények között kiállunk.

Együtt

     Kiadó: Együtt - a Korszakváltók Pártja

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.