2016. július 5., kedd 09:26

A Magyar Könyvtárosok Egyesületének közleménye
    Budapest, 2016. július 5., kedd (OS) - A Magyar Könyvtárosok Egyesülete (MKE) idén Veszprémben tartja 48. Vándorgyűlését Kapcsolat – Könyvtár – Együttműködés: felelősséggel a sikeres közösségekért címmel, amelyet az MKE, a MKE Veszprém Megyei Szervezete, az Eötvös Károly Megyei Könyvtár, a Pannon Egyetem és Veszprém Megyei Jogú Város közreműködésével rendez.

    Az egyesület a vándorgyűlés témájául a kapcsolatok építését, az együttműködés fejlesztését jelölte meg, fókuszba állítva a könyvtári tevékenység közösségszervező erejét; ezzel csatlakozik az EMMI szakpolitikai céljaihoz, az Európai Unió és az IFLA (Könyvtári Egyesületek és Intézmények Nemzetközi Szövetsége) erre az évre meghirdetett célkitűzéseihez.

A Vándorgyűlés díszvendége: dr. Navracsics Tibor, az Európai Bizottság Kulturális, oktatási, ifjúságpolitikai és sportügyi biztosa.  

A Vándorgyűlést köszönti: Sepsey Tamásné dr. Vígh Annamária, az EMMI Közgyűjteményi Főosztály főosztályvezetője, Porga Gyula, Veszprém Megyei Jogú Város polgármestere, dr. Gelencsér András, a Pannon Egyetem rektora, Pálmann Judit, az Eötvös Károly Megyei Könyvtár igazgatója és Barátné dr. Hajdu Ágnes, az MKE elnöke.

A konferencián átadásra kerül: Fitz József könyvdíj, Magyar Könyvtárosok Egyesülete-emlékérem, Év fiatal könyvtárosa-díj, Kovács Máté-díj.

Az MKE 48. Vándorgyűlésén a külföldi vendégeken, határon túli magyar kollégákon kívül több mint 700 hazai szakember vesz részt az ország és a szakma minden területéről.

http://vandorgyules.ekmk.hu/index.php

Fő támogató: NKA
    
     Kiadó: Magyar Könyvtárosok Egyesülete

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.