2016. július 7., csütörtök 10:45

A Nemzeti Ifjúsági Tanács Egyesület közleménye
    Budapest, 2016. július 7., csütörtök (OS) -

    Az 1312/2016. (VI. 13.) Kormányhatározat értelmében az Emberi Erőforrások Minisztériuma irányítása alatt álló Család-, Ifjúság- és Népesedéspolitikai Intézet 2016. szeptember 1-jei jogutódlással – az EMMI-be történő beolvadással – megszűnik.  A Nemzeti Ifjúsági Tanács (NIT) üdvözli az Intézet átalakítására vonatkozó döntésről való hír megjelenését.

A NIT elnöksége a Tempus Közalapítványt tartja alkalmasnak arra, hogy az Intézetben működő Erasmus+ Ifjúsági Programiroda feladatait a továbbiakban ellássa. A Tempus Közalapítvány biztosítani tudja a megfelelő szakmai hátteret az ifjúsági pályázatok koordinációjának ellátásához, valamint a források megfelelő kezeléséhez. A Közalapítvány több éve hatékonyan látja el feladatait, így hozzásegíti a magyar oktatási és képzési szektort az európai integráció által kínált lehetőségek hatékony kiaknázásához.

A NIT aggodalmát fejezi ki az átalakítás 2016. szeptember 1-jei határidejével kapcsolatban. Véleményünk szerint az Intézet jelenlegi költségvetési évben történő átalakítása fennakadást fog okozni a források kezelésében, külön kiemelve az R3 pályázati kört, amely a hazai ifjúsági civil szervezeteknek jelentős forrást biztosít.

A pályázatok zökkenőmentes végrehajtása érdekében a NIT, mint az Erasmus+ Program Értékelő Bizottságának tagja, valamint mint a hazai ifjúsági szervezeteket összefogó ernyőszervezet a 2017. január 1-jei átadási határidőre tesz javaslatot.

A NIT az Intézet átalakításához minden szakmai segítségét felajánlja.

     Kiadó: Nemzeti Ifjúsági Tanács Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.