2016. július 18., hétfő 13:17

A Magyar Liberális Párt közleménye
    Budapest, 2016. július 18., hétfő (OS) - SZIJJÁRTÓ PÉTER KÜLGAZDASÁGI MINISZTERKÉNT IS MEGBUKOTT

    Szijjártó Péter nem csak külügyminiszterként, de külgazdasági miniszterként is megbukott.

A magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. botrányos tevékenységéről napvilágot látott információk egyértelműen bizonyítják azt, hogy Szijjártó közönséges kifizetőhelyként működteti a Kereskedőház külföldi képviseleti hálózatát, amely az elmúlt években milliárdokat költött az adófizetők pénzéből arra, hogy a baráti kör, a Fidesz-nómenklatúra kegyeltjei számára kényelmes életet biztosítson luxuskörülmények között.

A Kereskedőház által a külföldi képviselettel megbízott Fidesz-közeli cégek a nemzetközi kereskedelemben semmiféle értékelhető tapasztalattal nem rendelkező vállalkozások, amelyek többségének más lényeges üzleti tevékenysége nincs, vagy mint az egymilliárd forintot bezsebelő, de még egyetlen fillér magyar exportot sem szervező török cég tulajdonosa az Orbán családdal áll szoros üzleti kapcsolatban.

A keleti nyitás külgazdasági stratégiája a Szijjártó-féle kivitelezésben megbukott, és külgazdasági miniszterként megbukott Szijjártó maga is.

Az Állami Számvevőszéknek pedig arra kell magyarázatot adnia a nyilvánosság előtt, hogy az újabb és újabb botrányokról szóló információk ellenére miért nem látja szükségesnek ellenőrizni azt, hogy a Magyar Nemzeti Kereskedőház hogyan herdálja el az adófizetők pénzét.

Bodnár Zoltán
ügyvivő
Magyar Liberális Párt
(Liberálisok)

Kormos Lili
Sajtófőnök
06 70 617 94 58

     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.