2016. július 19., kedd 12:52

Az Arrabona Városvédő Egyesület közleménye
    Budapest, 2016. július 19., kedd (OS) -

    A győri beruházási séma változatlan, az ad hoc viszi a pálmát. A jövő Győrben épül szlogen pedig egyre vegyesebb érzelmeket vált ki.
Az Arrabona Városvédő Egyesület évek óta próbálja a győri beruházásokat kedvezőbb irányba terelni, ám erőfeszítéseink hiábavalónak tűnnek, a városvezetés a szakmai javaslatokat és bírálatokat rendre politikai támadásként értékeli, azokra szakmai választ adni nem hajlandó, vagy egyszerűen csak képtelen. Ugyanakkor város vezetőinek csalhatatlansága megingathatatlannak látszik.
Egyesületünk nem a beruházásokat ellenzi, hanem azok megvalósításának módját kifogásolja, a közösségi szempont szerinti megalapozottságukat és jövőbeni hasznosíthatóságukat vitatja. Ezek az egyoldalú vezetői döntések előbb-utóbb megbosszulják magukat.
A kormány lakásépítési kedvezményei felkészületlenül érték a győri rendezési tervet, a nagy erővel meginduló lakáscélú beruházások terveit minden előkészítés, hatásvizsgálat nélkül, az urbanisztikai alapelvek mellőzésével, ugyanakkor a beruházói igények teljes mértékű kiszolgálásával engedélyezték. És utólag azokhoz igazították a rendezési tervet, hosszú távú településfejlesztési koncepcióról szó sem esett. Mindez tovább súlyosbította a már eddig is súlyos közlekedési, parkolási és tömegközlekedési problémákat. Nem beszélve az egyéb – oktatási, kereskedelmi és közüzemi szolgáltatások biztosításáról az újonnan felhúzott lakótelepek környezetében.

     Kiadó: Arrabona Városvédő Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.