2016. július 23., szombat 13:55

Az Együtt - a Korszakváltók Pártja közleménye (1. rész)
    Budapest, 2016. július 23., szombat (OS) -

    Pataki Márton (Együtt): El a kezekkel a Gellért-hegytől!
Cáfolja a kormány, hogy le akarják bontani a Szabadság-szobrot és megépítik Makovecz Imre panteon-tervét!
Az Együtt budapesti elnöke mai sajtótájékoztatóján felszólította a kormányt, hogy cáfolja a sajtóban megjelent híreket, melyek szerint az ötletpályázat csak arra szolgál, hogy Makovecz Imre panteon-tervét valósítsák meg a Gellért-hegyen, a Szabadság-szobrot és a Citadellát pedig elbontsák. Pataki Márton szerint új közlekedési kapcsolatokra, új funkcióra az épületben, a zöldterületek felújítására szükség lenne, de a világörökségi látkép nem változhat.
Pataki Márton elmondta, hogy a sajtóban több cikk is megjelent azzal kapcsolatban, hogy a miniszterelnökség által a Gellért-hegyre kiírt ötletpályázat valójában a Szabadság-szobor és a Citadella eltüntetéséről, és a Makovecz Imre által tervezett panteon megvalósításáról szól. Az Együtt arra szólítja fel a kormányt, hogy nagyon határozottan cáfolja, hogy bármilyen döntéshozói körben ezek a gondolatok felmerültek volna.

     Kiadó: Együtt - a Korszakváltók Pártja

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.