2016. július 23., szombat 13:55

Az Együtt - a Korszakváltók Pártja közleménye (2. rész)
    Budapest, 2016. július 23., szombat (OS) -

Normális országban a nyilvánvaló hülyeséget nem kell cáfolni. A Fidesz-kormánynak azonban komoly múltja van az építészeti ámokfutásokban, nem ritkák a Disneyland-szerű megoldások. Ilyen volt a milánói világkiállítás sámándobja, ilyenek a budavári palotában folyó ál-műemlék építkezések vagy éppen a városligeti monstrumok, amelyek között van több jó épület, csak tévedés ezeket egy parkba építeni. Maga az ötletpályázat is okot ad a gyanakvásra, mert miközben a közlekedési kapcsolatokat, ide értve a Rác-sikló tervét, az erődítmény belső tereinek hasznosítását, a zöldterületeket bármikor újra lehet gondolni, a pályázat kifejezetten valami jelképeset, szimbolikusat vár el.
Az Együtt budapesti elnöke szerint erre nincs szükség:a Gellért-hegy világörökségi látkép része, amelyet magyarok millió így kedvelnek, ahogyan van. A Szabadság-szobor egy jó művész jó szobra, ami méltán Budapest egyik jelképe. Talán nem véletlen, vetette fel, hogy az Együtt által sokat támadott olimpiarendezési pályázat logójában is benne van.
El a kezekkel a Szabadság-szobortól, el a kezekkel a Gellért-hegytől! - szólította fel a kormányt Pataki Márton.

Kiadó: Együtt - a Korszakváltók Pártja