2016. július 23., szombat 16:02

A Lehet Más a Politika párt (LMP) közleménye
    Budapest, 2016. július 23., szombat (OS) - Újabb vízszolgáltató került bajba: meddig nézi ezt tétlenül a kormány? -

    A vízügyi ágazat számos segélykiáltást küldött a kormány felé, mindhiába. A "rezsiharc" áldozatává váló állami vízszolgáltatóknál leépítéseket hajtottak végre, most pedig a 195 településen szolgáltatást végző, az önkormányzatok tulajdonában lévő Baranyavíz Zrt. kényszerül támogatásért folyamodni a Belügyminisztériumhoz, hiszen a rezsicsökkentés és a közműadó hatásait nem tudják kigazdálkodni.

Az LMP szerint a  kormány képtelen szembenézni a "rezsicsökkentés" súlyos következményeivel: a vízszolgáltatók nehézségekkel, veszteségekkel és munkaerőhiánnyal küzdenek a rezsicsökkentés óta és a képtelen szabályozások mellett hosszú ideje nincs válasz arra sem, hogy miből teremtik majd elő a hálózat rekonstrukciójához nélkülözhetetlen forrásokat.

Az LMP kíváncsi, hogy mikor hajlandó végre tudomásul venni a kormányzat, hogy a vízügyi ágazat helyzete tarthatatlan és azonnali intézkedéseket követel a megfelelő működési feltételek biztosításáért, a munkavállalók tisztességes bérezéséért és megbecsüléséért, valamint az alapvető infrastruktúra fenntartásához szükséges források biztosításáért.

Keresztes László Lóránt,
vízgazdálkodási szakszóvivő, országos elnökségi tag


     Kiadó: Lehet Más a Politika párt (LMP)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.