2016. július 24., vasárnap 18:39

A Krajczáros Alapítvány közleménye (1. rész)
    Budapest, 2016. július 24., vasárnap (OS) - "A HADISÍRJAINK ÖSSZEKÖTNEK MINKET..."

        A Krajczáros Alapítvány fő profilja a háborús emlékhelyek, katonatemetők gondozása - főleg a határainkon túl, illetve a témához köthető kulturális programok (kiállítások, könyvkiadás, megemlékezések és az idén 7. alkalommal a novemberi NEMZETKÖZI GYERGYAGYÚJTÁSI AKCIÓ) megvalósítása.
     A Krajczáros Alapítvány alapító tagja a Visegrad Working Group for Military Cemeteries civil szövetségnek.
     2010-től rendszeresen partnerei a Felvidék katonatemetőiben folyó nagyszabású nemzetközi léptékű rekonstrukciós munkálatoknak.
     Az idén három alkalommal valósul meg nyári tábor önkéntes magyar fehérvári diákok, tanárok, nyugdíjasok és az ország számos részéből jelentkező érdeklődők részvételével.
A CAMP 2. elnevezésű júliusi programnak a 20 fős brigádja az esti órákban érkezik meg Fehérvárra. Tagjai méltán lehetnek büszkék a teljesítményükre.
     A megmérettetés mellett az ismeretterjesztést és is kiemelt feladatnak tekintik a szervezők. A hazájukért életüket adók emlékét ébren tartó célokkal együtt, a béke megőrzésének fontossága, a közös emlékezet szükségességének hirdetése, valamint mindezeknek a felnövekvő nemzedékbe átültető törekvések vezérlik a Krajczáros Alapítvány kurátorait.

     Kiadó: Krajczáros Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.