2016. július 27., szerda 15:16

Az MSZP Országos Központ közleménye
    Budapest, 2016. július 27., szerda (OS) - Most az NVI elnöke végzi a kopaszok feladatát – az MSZP az adatvédelmi hatósághoz fordult

    Az MSZP Péterfalvi Attilához, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnökéhez fordult, hogy a Nemzeti Választási Iroda (NVI) haladéktalanul adja ki azt a titkos belső utasítást, amely alapján a földügyben kezdeményezett népszavazást támogató aláírások hitelességét ellenőrzik.

Tettük ezt azért, mert az a dokumentum, amelyet az NVI időközben nyilvánosságra hozott, nem egyezik azzal a belső utasítással, amelyet szakértőink az ellenőrzések helyszínén láttak.

Minden jel arra utal, hogy az NVI több mint negyedmillió ember akaratát kívánja figyelmen kívül hagyni.  Most Pálffy Ilona, a Nemzeti Választási Iroda vezetője végzi el azt a feladatot a Fidesznek, mint amit február 23-án a kopasz verőemberek csináltak. Ezúttal Pálffy Ilona kapta a megbízást, hogy elgáncsolja az MSZP Fidesz-ellenes népszavazási kezdeményezését.

Ha az NVI szempontjai törvényesek lennének, nem titkolnák azokat.
Ezek alapján joggal feltételezhető, hogy a titkos belső utasítás olyan rosszindulatú szempontokat tartalmaz, melyek célja, hogy minél több aláírást találjanak érvénytelennek.

Azt, hogy melyik aláírás érvényes, és melyik nem, a törvények és jogszabályok alapján kell meghatározni, méghozzá a lehető legnagyobb átláthatóság biztosításával.

Sem Pálffy Ilona, sem pedig a Fidesz nem blokkolhatja több mint negyedmillió ember akaratát!

MSZP

Bővebb információ: Gőgös Zoltán, elnökhelyettes

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.