2016. július 28., csütörtök 11:05

Az MSZP Országos Központjának közleménye
    Budapest, 2016. július 28., csütörtök (OS) - Az MSZP nem engedi, hogy az NVI elcsalja csaknem negyedmillió ember akaratát!

    Az MSZP mindent megtesz azért, hogy a Fidesz irányítása alatt álló Nemzeti Választási Iroda ne csalhassa el csaknem negyedmillió ember akaratát, és megtartható legyen a földrablások ellen kezdeményezett Fidesz-ellenes népszavazás!

A Fidesz és Orbán Viktor rettegnek minden olyan népszavazástól, amit nem tudnak manipulálni. Ezért utasították az NVI-t, hogy minősítsenek érvénytelenné annyi szavazatot, amennyit csak kell.

Ez az NVI akkor sem látott semmilyen jogsértést, amikor kopasz verőemberek akadályozták az MSZP-s Nyakó Istvánt, hogy leadhassa népszavazási kezdeményezését a vasárnapi boltzár ellen.

Ez az NVI napokig megtagadta, hogy kiadja azt a belső dokumentumot, amely utasításokat tartalmazott arról, hogy mi alapján tekintik az aláírásokat érvényesnek illetve érvénytelennek – majd egy egészen más iratot tettek közzé.

Ez az NVI arányaiban annyi aláírást minősített "érvénytelennek", amennyit korábban soha egyetlen népszavazási kezdeményezés esetében sem.

S mindeközben ennek az NVI-nek az elnöke, Pálffy Ilona a Fidesz kvóta-népszavazása mellett kampányol.

Teljesen nyilvánvaló, hogy az NVI a Fidesz utasítására próbálja érvénytelenné nyilvánítani a földrablások miatt indított Fidesz-ellenes népszavazást támogató aláírások tízezreit. Ám sem az NVI pártkatonái, sem a Fidesz nem hazudhatja semmisnek csaknem negyedmillió ember akaratát!

MSZP

Bővebb információ: Gőgös Zoltán, az MSZP elnökhelyettese
    
     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.