2016. július 29., péntek 15:29

A Jobbik Magyarországért Mozgalom közleménye
    Budapest, 2016. július 29., péntek (OS) - Ismét önmagára szabott választási rendszert kényszerítene Budapestre a Fidesz?

    Tarlós István nemrégiben beszélt arról, hogy a Fidesznek több terve van a főváros közigazgatásának, kerületi beosztásának átalakítására. A közigazgatási tagozódás megváltoztatása a rendszer működéséből fakadóan együtt járna a fővárosi választási rendszer módosulásával is.

A főpolgármester úgy fogalmazott, hogy "a változtatási szándék mögött a pragmatikus városvezetési szempontokon kívül közrejátszhatnak pártpolitikai, hatalomgyakorlási szempontok is". Értelmezésünk szerint ezzel Tarlós István beismerte, hogy a Fidesz megismételné azt, amit 2014-ben már megtett: saját érdekeinek megfelelően alakítaná át a választás rendjét.

A Jobbik külön aggályosnak tartja, hogy a lakossággal elfelejtettek konzultálni a tervek előkészítése során. Azt sem tudjuk, hogy készültek-e előzetes tanulmányok arra vonatkozóan, hogy az egyes változtatásoknak milyen hatásai lennének.

Úgy tűnik, hogy a XX. századi receptnek megfelelően ismét arra készülnek, hogy az emberekről azok feje fölött döntsenek, a tájékoztatásuk, illetve megkérdezésük nélkül.

Amennyiben a Jobbik 2018-ban elnyeri a választópolgárok bizalmát, az ilyen és ehhez hasonló fajsúlyos kérdésekben a valódi nemzeti konzultáció alkalmazásával nem az állampolgárok feje fölött, hanem az állampolgárokkal együtt fog döntéseket hozni.

Tokody Marcell Gergely, a Jobbik fővárosi képviselője

     Kiadó: Jobbik Magyarországért Mozgalom

------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.