2016. július 29., péntek 15:52

Az Együtt - a Korszakváltók Pártja közleménye (1. rész)
    Budapest, 2016. július 29., péntek (OS) - Az uszkai önkormányzat a kormánytól kér segítséget a jégkárok helyreállításához

    Uszka község jégkárainak helyreállítását sem az önkormányzat, sem pedig a település lakói nem tudják kifizetni. Mivel 2009-ben az akkori kormány segített a hasonló helyzetbe került Kemecsének, ezért Dr. Sértő-Radics István, Uszka község polgármestere az önkormányzat határozata alapján Orbán Viktorhoz fordul, hogy segítsen kifizetni a károk helyreállítását.

Mint ismert, június 21-én óriási jégeső sújtotta Uszka községet: a viharban 77 ingatlant ért jégkár, többségük magántulajdonban van. A károsult házakból eddig hetet tudtak a lakók helyreállítani, mert volt biztosításuk; a többi ingatlanon nincs biztosítás. Tizenkét lakóházon teljes tetőcserére lenne szükség, melyek egyenként 1-1,5 millió forintba kerülnek. Ezt nem tudják megfizetni a tulajdonosok, hiszen a településen lakók egy főre jutó havi jövedelme 15 és 25 ezer forint között mozog.

Dr. Sértő-Radics István polgármester szerint, ha nem segít a kormány a lakosságon heteken belül, lakhatási krízis alakul ki a településen. Uszka község lakói saját erőből biztosan nem tudják megfizeti a helyreállítás költségeit, az önkormányzatnak pedig az adományokkal együtt is csak kisebb óvintézkedésekre van lehetősége. A lakhatatlan állapotú lakóházból egy családot ki tudott költöztetni az önkormányzat, de több család ideiglenes elszállásolására már nincs pénze.

     Kiadó: Együtt - a Korszakváltók Pártja

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.