2016. július 29., péntek 15:52

Az Együtt - a Korszakváltók Pártja közleménye (2. rész)
    Budapest, 2016. július 29., péntek (OS) -

    Ráadásul a községet azóta is rendszeresen rázzák meg újabb esők, jégesők, ezzel további beázásokat okozva. Az ingatlanok lassan, de biztosan lakhatatlanná válhatnak; legutóbb például szerda reggel kellett a védelmi készültséget visszaállítani.

A kormányhivatal részletes felmérése alapján Uszka községben 32 millió 596 ezer forintos kár keletkezett, de a helyreállítás még ennél is többe, körülbelül a duplájába kerül. Mivel a viharban nemcsak Uszka község szenvedett károkat, hanem további hat település is, ezért az összes kár 440 millió forint, becsült helyreállítási költsége pedig 902 millió forint. Ez kevesebb, mint a tervezett 1,49 milliárd forintos kisvárdai stadion költsége.

Dr. Sértő-Radics István szerint a kormánynak emberiességi kötelessége segíteni a károsultakon. Hasonló jégkárhelyzet volt 2009-ben a Szabolcs megyei Kemecsén. Az akkori MSZP-SZDSZ-kormány egyedi döntés alapján részt vett a lakossági károk enyhítésében, még ha az Fidesz vezetésű város is volt. Ezzel szemben ma még a kormánypárti vezetésű településeknek sem sikerült elérniük, hogy a kormány segítsen.

     Kiadó: Együtt - a Korszakváltók Pártja

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.