2016. július 30., szombat 12:30

Az LMP parlamenti frakciója közleménye
    Budapest, 2016. július 30., szombat (OS) - Az LMP konkrét lépéseket vár Orbán Viktortól a magyar fiatalok védelmében -

        A magyar kormánynak a leghatározottabban ki kell állnia amellett, hogy a kivándorolni kényszerült magyar fiatalok jogai a Brexit után se sérüljenek. Az első konkrét lépés egy szándéknyilatkozat aláírása lehet a brit kormánnyal.
     Az új brit kormány kijelentései lehetőséget adnak a magyar kormánynak, hogy a kivándorolni kényszerült magyar fiatalok védelmében lépéseket tegyen. A brit vezetés úgy nyilatkozott, hogy akkor kész az EU állampolgárok számára biztosítani a maradást az Egyesült Királyságban, ha az Uniós tagállamok is ugyanezt teszik a brit állampolgárokkal. Fogjuk őket szavukon! Az LMP arra szólítja fel Orbán Viktort, hogy kezdeményezze egy olyan szándéknyilatkozat aláírását az brit kormánnyal, melyben mind a két ország vállalja, hogy változatlan feltételekkel biztosítja a másik országból jövő állampolgárok számára az ottmaradást a Brexit után is.
     Egy ilyen szándéknyilatkozatnak bár elsősorban szimbolikus jelentősége van, később mégis hivatkozási alapot jelenthet az angol kormánnyal folytatott tárgyalások során. Másrészt fontos üzenet lenne a kint élő magyarok felé, hogy a kormány végre stratégiai célként kezeli az ő jogaiknak a védelmét, és aktív lépéseket tesz is ennek érdekében. Itt a lehetőség, hogy a szavakon túl végre konkrét tettekkel is képviseljük a magyar fiatalok érdekeit!

Kanász-Nagy Máté

az LMP ifjúsági szakszóvivője
     Kiadó: LMP parlamenti frakciója

------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.